Nieuws

20230921 161259

"Ga mee" het Activiteitenboekje

Seizoen 2023-2024

"Ga mee", het jaarthema van de PKN.
Of je nu zegt: ‘Ga mee’ of ‘Ga je mee?’: het maakt weinig verschil. De uitnodiging blijft staan! Maar het belangrijkste is: ga je er gehoor aan geven? Een uitnodiging om mee te gaan! Mee het nieuwe seizoen in, met bekende en nieuwe activiteiten.
En als u komt: nodig anderen uit om mee te gaan naar lezingen, maaltijden, filmavond en kerkdienst. Tot ziens!

U kunt het activiteitenboekje hier downloaden.

Voor iedereen die nieuwsgierig is wat er komend jaar te beleven valt in onze Kerk aan de Maas: de Commissie Opbouwwerk (Janny van der Voort, Annemarie Tamerius, Wil Wendrich) kan tevreden melden dat het boekje klaar is. Eind september wordt het verspreid, gelijk met Kerk aan de Maas.

We hopen dat er weer voor elk wat wils instaat en hopen u te ontmoeten bij de diverse activiteiten.

Welkom bij activiteiten voor buurt en kerk

Maand oktober

Het nieuwe activiteitenboekje 2023-2024 is klaar en verspreid binnen onze gemeente. In de hal van onze kerk liggen extra exemplaren om mee te nemen.

- Op woensdag 4 oktober is het weer Open Huis in de grote zaal van de kerk. Notaris Stivaktas van notariskantoor Van Dongen in Ridderkerk komt vertellen over het Levenstestament. Aanmelden is niet nodig.
- Boekbespreking rondom het boek ‘Zorg voor de ziel’ van Arjan Plaisier. Over ‘spiritueel leven vanuit de christelijke traditie’, over wat onze ziel nodig heeft en kan vinden in de christelijke spiritualiteit. ( Als u op de foto klikt kunt u het hele nieuwsbericht lezen)

Bfee40dc bf41 4de8 bb8c e16a0e53e47c

Israelzondag

1 oktober 2023

Zondag 1 oktober vieren we Israëlzondag, Deze is vanaf 1949 ingesteld. 
In dienen, leren en vieren is het van belang de verbondenheid met het Joodse volk gaande te houden. Wij zijn als gelovigen geworteld in het Joodse.          Dat Joodse komen wij ook tegen in onze liturgie, denk aan de Psalmen, de schriftlezingen, maar bovenal vinden wij, Joden en Christenen, onze eenheid in de God van Israël                                    

In deze dienst zal ds. M. Pullen voorgaan. Op dit moment zijn er voorbereidingen voor deze dienst gaande, maar het staat nog even open waar wij onze aandacht op richten. We hopen met elkaar een mooie Israëlzondag te beleven

Voedselbank groente

Inzameling voor de Voedselbank 

7 oktober 2023

Deze zaterdag kunt u weer producten inleveren voor de Voedselbank. Gevraagd worden: Shampoo, douchegel en andere verzorgingsproducten, (kinder-)tandpasta en (kinder-)tandenborstels, maandverband,  ontbijtkoek, groente in pot of blik, en verder alles wat houdbaar is.

Levensbron

Gezinsontmoeting Levensbron

8 oktober 2023 11.30 uur

Kinderen en jongeren kunnen, net als volwassenen, het soms moeilijk hebben met hun zelfbeeld. Wat vinden anderen van me, voldoe ik wel aan de norm, val ik niet buiten de groep, ben ik wel goed genoeg?
Max Lucado schreef een prentenboek Niemand is zoals jij hierover. Max Lucado verwoordt op ontroerende wijze dat alle mensen bijzonder zijn in Gods ogen.
Tijdens deze gezinsontmoeting ontdekken we dat God ons gemaakt heeft omdat hij van ons houdt.

Praktische informatie
Locatie : Protestantse gemeente De Levensbron
Jan Luykenstraat 10, 2985 BV Ridderkerk
Voor wie : voor iedereen; voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen en andere belangstellenden
Kosten : geen kosten
Aanmelden : graag uiterlijk 4 oktober bij Jacqueline
Informatie : bij Jacqueline Louwerens, 06 27474342, (whatsapp/bel) of jeugd@levensbron.nl

Bethelkerkkoor L

Zondagavondzang Bethelkoor

24 september en 15 oktober 2023

Het Bethelkerkkoor Zwijndrecht nodigt u uit voor de zondagavondzang op zondag 24 september en zondag 15 oktober a.s. om 19.30 uur in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht.
Een zondagavondzang waarin vooral bekende liederen gezongen worden.

De toegang is gratis, wel is er aan de uitgang een collecte voor bestrijding van de kosten. Alle informatie over de zondagavondzang en over ons koor vindt u ook op www.bethelkerkkoor.nl

Musical 'Verloren en gevonden'

3 en 4 november 2023

Het bekende Bijbelverhaal van ‘De verloren zoon’ in een nieuw jasje op het toneel. De musical speelt zich af in de kleurrijke jaren ‘70 van de vorige eeuw en zal ‘Verloren en Gevonden’ gaan heten. Midden in de roerige jaren ’70 besluit één van de zoons om uit het familiebedrijf te stappen en het leven te gaan verkennen. Zijn oudere broer is hier overduidelijk niet blij mee en probeert uit alle macht het bedrijf draaiende te houden. Maar brengt een leven vol feesten wel waar de jongste zoon naar op zoek was?