Nieuws

20240129 201953 (1)

Voorstellen beroepingscommissie

Maart 2024

We stellen ons voor: de commissie bestaat uit (van links naar rechts): Gerda van der Schilt, Carla Tims, Lies Ambachtsheer, Ton den Hartog, Janny van der Voort en Stefan Leertouwer. 

Met veel enthousiasme gaan we op zoek naar een gezamenlijke predikant voor onze beide gemeenten. Een verantwoordelijke taak, maar wij hebben er veel zin in. Graag willen we ook u hierbij betrekken! Wellicht kent u een geschikte te beroepen predikant? Dat zou hartstikke mooi zijn. Dus heeft u een naam, geef die dan aan ons door via het volgende e-mailadres: beroepingscie.gtkpgb@gmail.com.

(lees verder....)

Walking dinner

Walking dinner

29 juni 2024

Verschillende gemeenteleden stellen hun huis voor u open en koken een 3-gangenmenu. In elk huis kunnen per gang van de maaltijd 4 personen te gast zijn. Na elke gang van de maaltijd gaat u naar een ander adres en daar wordt de volgende gang geserveerd.
Zowel het gastgezin als u, de gast, ontmoeten elkaar op een heel andere, ook ongedwongen wijze. Bij het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert zitten er steeds andere mensen bij u aan tafel. 
U ziet, volop gelegenheid om met elkaar te praten, om nieuwe mensen te leren kennen, of om van mensen die u al kent weer eens andere kanten te zien.

5b2763ad828d786f9452d2b8 Rolink woneninrotterdam afrikaanderwijk 20

Open huis op 30 april en 15 mei

2024

Dinsdag 30 april  om 10.00 u is er een Open Huis over de Afrikaanderwijk met Margreet Rolink, stadsambassadeur van deze Rotterdamse wijk. Zij weet er veel over te vertellen, ze is er wijkraadslid geweest en tot voor kort woonde ze er zelf. “Er bestaat een groot vooroordeel over deze wijk,” zegt zij, “en dat is niet terecht, er is ook veel moois te zien en te beleven.” 

Zet ook alvast in uw agenda: op 15 mei komt Ella de Boer in het Open Huis vertellen hoe je mooie foto’s kan maken met je mobiele telefoon. Neemt u vooral uw mobiele telefoon mee naar dit Open huis!

Aanmelden is  niet nodig. Om 10 uur staat de koffie klaar en rond half 12 sluiten we af.

PCOB

PCOB in maart en april

2024

Op 27 maart een middag over de Kruisweg:
Leken-voorganger Oecumene van de RK parochie De Emmaüsgangers Jac Schoone neemt zijn toehoorders mee langs de Kruisweg, die al vanaf de middeleeuwen veel meer is dan het verhaal van een gruwelijke lijdensweg.

Op dinsdag 24 april een lezing over de Slag om het Reichswald, die ook bekend staat als Operatie Veritable. Het is een van de grootste en belangrijkste operaties uit de Tweede Wereldoorlog, waarmee de geallieerden op 22 februari 1945 de Duitsers vrijwel tot stilstand wisten te brengen. Voor velen een onbekend verhaal. Spreker is luitenant-kolonel b.d. en militair-historicus Wouter Hagemeijer

Christus is Koning Kerk aan de Juliana van Stolbergstraat 44. Aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom, ook niet-leden. 

20230921 161259

"Ga mee" het Activiteitenboekje

Seizoen 2023-2024

"Ga mee", het jaarthema van de PKN.
Of je nu zegt: ‘Ga mee’ of ‘Ga je mee?’: het maakt weinig verschil. De uitnodiging blijft staan! Maar het belangrijkste is: ga je er gehoor aan geven? Een uitnodiging om mee te gaan! Mee het nieuwe seizoen in, met bekende en nieuwe activiteiten.
We hopen dat er weer voor elk wat wils instaat en hopen u te ontmoeten bij de diverse activiteiten.
En als u komt: nodig anderen uit om mee te gaan naar lezingen, maaltijden, filmavond en kerkdienst. Tot ziens!

U kunt het activiteitenboekje hier downloaden.