Symboliek

In onze kerk worden veel christelijke symbolen gebruikt. Het zijn objecten of handelingen met een innerlijke betekenis. Een groot deel van de symbolen hebben hun oorsprong in de Bijbel.

Doopschaal

Op de helderglazen doopschaal zijn gekleurde, gebogen lijnen aangebracht. De gebogen lijnen geven de beweging van water weer en de kleuren zijn de kleuren van de regenboog. Op de bodem van de doopschaal is een duif gezandstraald. De duif die ook in ons logo verwerkt is.

Dooprol

De dooprol is een boekrol waarop de namen worden geschreven van allen die zijn gedoopt. Dit wordt gedaan door de dopeling of een ouder van het gedoopte kind. 

De gedenkhoek

Achterin de kerk bevindt zich een gedenkhoek. Een steen met de naam van een overleden gemeentelid ligt hier tot aan Eeuwigheidszondag.

Avondmaalstel en kaarsenstandaard

Het Avondmaalstel en de kaarsenstandaard voor de Paaskaars zijn vervaardigd door meester-glasblazer Geraldo Cardinale in Vaals. Het is handgemaakt, daarom niet zuiver in vorm. 

IMGP4052

Symbolische schikkingen

Met vorm en kleur verbeeldt een symbolische bloemschikking het thema van een viering of de kleur van het kerkelijk jaar. Vaak wordt in de kerkdienst een toelichting gegeven op de schikking. 

Kanselkleden

De kanselkleden zijn er in vier verschillende kleuren, waarbij elke kleur een periode in het jaar vertegenwoordigt. Eén kleed hangt aan de kansel en het andere kleed ligt over de liturgische tafel. 

Welke opbouw hebben wij in onze diensten en waarom?