Veertigdagenproject 'Verander je mee?'

Februari 2023

In de tijd naar Pasen zijn er de ‘gewone’ lezingen, waarin we Jezus volgen op Zijn weg naar Jeruzalem. In alle verhalen komt het element voor van een verandering, een omslagpunt, waaraan we ons kunnen spiegelen of waarover we aan het denken worden gezet.

Via een velletje met korte beschrijvingen, een afbeelding en het projectlied kan elke kerkganger en gast de accenten en samenhang zien rond de zondagen. Koepelthema is: “Verander je mee?”, een thema dat door de PKN wordt gevolgd en leidend is in het blad ‘Kind en Zondag’.
We hebben een projectbrief gemaakt voor alle voorgangers in deze periode richting Pasen, zodat we als gemeente de samenhang en de ‘oploop’ ervaren.

Voor de kinderen komt er weer een pakketje met een speel- en doeboekje, waardoor het thema en Pasen meer tot hen gaan spreken.

Het veertigdagenboekje, dat in oecumenisch beheer is uitgegeven, helpt ons in dagelijkse momenten van meditatie of als lezing aan tafel. Van harte aanbevolen. Voor wie het niet heeft: in o.a. de kerk liggen extra exemplaren.
Op elke vrijdag zijn er ochtend- of avondgebeden. U vindt een overzicht in deze editie van Kerk aan de Maas en in het veertigdagenboekje. In ons kerkgebouw is er een avondgebed op 31 maart. Centraal staat dan het verhaal van de bruiloft te Kana, met liederen die gaan over aandacht & liefde en het lied “over liefde” in een clip gezongen door Trijntje Oosterhuis.

Op zondag ziet u in de kerk de symbolische schikking passend bij de lezing. Thuis kunt u daar een Viertafel voor gebruiken. Het werkblad waarop staat hoe u hem kunt maken kunt u hier downloaden.