Terugblik Startzondag

4 september 2022

Aan de hand van teksten van Paulus, waarin hij de gemeente van Korinthe vergelijkt met een lichaam, is de startdienst vormgegeven. Het is een appèl op meedoen, op compleetheid, op ‘ieder telt’ en op nadenken over de betekenis van een geloofszin als ‘Christus aan het hoofd’ van onze tafel. Wat kost het je en wat oplevert het je op als je meedoet in een geloofsgemeenschap. Of als je veel aandacht geeft aan anderen, of zelf hulp ervaart. Geven betekent voldoening, ontvangen gaat ons moeilijker af. Bij alle verschillen die Paulus waarneemt is er toch eenheid, en dat heeft dan te maken met het gedeelde verlangen naar een wereld waar het goed en leefbaar is. In de communicatie met God en elkaar is het “Geven en nemen” een belangrijk principe.

Twee symbolen werden vergroot: de trekpop en de bloementuin. De kinderen kregen en versierden hun trekpoppen. Een mooie verbeelding van de samenhang tussen de onderdelen, maar ook dat je eraan trekken moet om zo’n pop in beweging te houden. De prachtige basis op de liturgische tafel, werd aangevuld met bloemen van de vele kerkgangers die morgen. Het was een prachtige bloemenzee! Aan het einde zijn de bloemen tot nieuwe boeketjes gemaakt. Ieder kon er eentje mee naar huis nemen, voor zichzelf of om weg te geven.

Na afloop van de dienst was er keuze uit speeddaten, een gesprek-met-woorden-en-beelden met de naam “Rond de tafel”. Er was een mooi programma met de kinderen bedacht, zowel tijdens de dienst als erna. De startzondag werd afgesloten met een lunch, die weer smaakvol werd verzorgd door Marianne en Teun Molendijk.

In het fotoalbum op de website ziet u een impressie van deze startzondag.