Workshop 'Midzomerdagdroom

Nadat in februari j.l. door de Ridderkerkse kunstenares Mieke Mudde veel succes werd geoogst met de workshop “Droombeeld”, wordt midden in de vakantietijd, op 26 juli a.s. door haar een nieuwe workshop gegeven, getiteld “Midzomerdagdroom”. De workshop is bestemd voor kinderen vanaf zes jaar, alsmede hun ouders en/of grootouders. Een gezinsworkshop dus, die deze keer gratis is, omdat de Ridderkerkse Stichting Samenleving Samen de kosten voor haar rekening neemt.

De workshop “Midzomerdagdroom” wordt aan kinderen ter beschikking gesteld door het CMC, de Contactgroep Moslims Christenen, waarin christenen, moslims èn andersdenkenden samenwerken om van de regio Ridderkerk een vredelievende regio te maken. In het CMC zijn leden van De Levensbron, de Irenekerk, de Christus is Koningkerk, de RK Sint Joriskerk, de Molukse Moskee, de Turkse Moskee, en de burgergemeente  Ridderkerk vertegenwoordigd. 

Dromen van kinderen
“Dromen doen we allemaal” is het thema waar Ridderkerk 2018 is ingegaan. In de workshop “Midzomerdagdroom” worden de dagdromen van de deelnemers aan de oppervlakte gebracht. Naast nachtdromen heb je dagdromen. Kinderen dromen vaak dagdromen. Soms zijn dat wensdromen, soms zijn dat prachtige fantasiedromen, maar soms zijn dat ook heel realistische dromen. Tijdens de workshop mogen kinderen en ook hun ouders of grootouders hun speciale dromen kenbaar maken.

'Midzomerdagdromenboekje'
“Dromenkunstenares” Mieke Mudde laat deelnemers hun dromen op een bijzondere wijze projecteren in een kunstzinnig gecreëerd dromenboekje, in een collage of op een poster. Mooie dromen worden zo in concrete beelden vastgelegd voor de “eeuwigheid”, nou ja de “tijdelijke” eeuwigheid dan. Iedere deelnemer neemt zijn droombeelden in een boekwerk, collage of poster mee naar huis.

 “Droomsoezen”
Tijdens de workshop worden deelnemers voorzien van gratis koffie, thee en limonade en voor deze gelegen-heid speciaal gebakken “droomsoezen”. “Midzomerdagdroom” wordt gehouden op donderdagmorgen 26 juli van 10.00 tot 12.00 uur in de recreatie-zaal van de Sint Jorisparochie.

Aanmelden kan via: info@miekemudde.nl of telefonisch op 0624 706162, of via www.dromendoenweallemaal.nl 

Er is ook een workshop “Midzomerdagdroom” speciaal voor volwassenen. Deze wordt gehouden op donderdagavond 16 augustus van 19.30 tot 21.30 uur en is deze keer ook gratis. Aanmelden kan in beide gevallen tot uiterlijk een dag voor de workshop.