Verbinden .....

Op dit moment verblijven 400 vluchtelingen in het AZC Beverwaard. Vanuit de kerken is al enige tijd een werkgroep bezig om activiteiten met en voor asielzoekers te organiseren. Er is inmiddels al veel moois van de grond gekomen.

Op 20 januari a.s. zetten we daarin een nieuwe stap. Er is een plan om elke asielzoeker te verbinden aan een christen uit Rotterdam en omstreken. Wanneer we samen optrekken, kunnen we kennis over cultuur en taal delen en elkaar ondersteunen waar nodig. We kunnen veel betekenen in de periode waarin de asielaanvraag loopt, daarna bij het inburgeren en bovendien diegenen die op zoek zijn naar Jezus Christus de weg helpen vinden. 

Bent u geïnteresseerd? Loop je er al langer over na te denken om contact te leggen in het AZC? Ken je mensen die dit eigenlijk wel willen maar er nog niet aan toe gekomen zijn? Meld je dan aan voor de bijeenkomst van 20 januari. De contactpersoon in onze gemeente die jouw aanmelding graag ontvangt is Rien Verwijs.

De bijeenkomst wordt gehouden op 20 januari 2016 van 20.00-22.00 uur in de Nebokerk, Smeetslandsedijk 280 in Rotterdam-Lombardijen.