Pastoraal diaconaal centrum de Herberg

Hun aanbod

Hulp nodig? Op adem komen? Het kan jaren voorspoedig gaan in je leven. En dan opeens word je geconfronteerd met verdriet en tegenslag. Overleden dierbaren, problemen op het werk, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen en/of mantelzorg. Of gevoelens van eenzaamheid, angst of minderwaardigheid die niet langer te hanteren zijn.
Het pastoraal diaconaal centrum De Herberg te Oosterbeek biedt mogelijkheden om u in zulke
omstandigheden te helpen. Dit centrum biedt hulp vanuit het christelijk geloof.
Er is een herstelprogramma, kom-op-adem-midweken en / of retraiteprogramma. U kunt zich telefonisch aanmelden 026-334 22 25. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk of een verblijf in de Herberg zinvol kan zijn en krijgt u een indruk van het programma van de Herberg.  

Voor mensen met burn-out klachten of bijna burn-out Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus.  

Verlangen in de Psalmen Je bent misschien altijd wel bezig geweest met God en geloof. Je bent actief geweest in de kerk. Maar nu voel je je uitgeblust en weinig geïnspireerd. Het voelt alsof er niet veel leven meer zit in je geloof. Hoe kom je weer in verbinding met jezelf en met God? Hoe krijg je weer of meer leven in je geloof? Vind herkenning en inspiratie bij de psalmdichters tijdens onze retraitemidweek: wandelen met de Psalmen. Wat zij verwoorden blijkt eerlijk en actueel. Psalmen zingend en overwegend komen we (letterlijk) in beweging. En leren we opnieuw te wandelen met God. 

Piekeren, somber, weinig slapen Je piekert veel en voelt je somber. Je voelt je kwetsbaar. Je hebt veel te dragen in het leven en je bent bang dat de last je te zwaar wordt. Je rugzak is zwaar en je zou hem graag eens afleggen. Je bent bang, dat je God kwijt bent. Je wilt om allerlei redenen even afstand nemen van je thuis- en werksituatie.  Je begrijpt God niet en hebt allerlei vragen en twijfels. 

Over je grenzen gegaan zijn Je leven is overvol. Je bent over je grenzen gegaan. Ook in je huwelijk en gezin is geven en ontvangen niet meer in balans. Je bent toe aan een langere periode van rust en afstand nemen. Daarnaast wil je je richten op God en je persoonlijk geloof. 

Ontzettend moe Je bent moe van alles en verlangt vooral naar rust. Je hebt een gevuld leven, toch voel je soms  een leegte. Je mist iets. Het leven vraagt veel van je en je zoekt een time-out. Je voelt je opgebrand en je wilt graag op krachten komen. 

De Herberg maakt kosten om u te helpen. Bent u zelf in staat de bijdrage te voldoen? Dan is dat verder geen probleem. Om de kosten hoeft u een bezoek aan De Herberg niet te laten. Diaconieën, particulieren en ook sommige zorgverzekeringen vergoeden uw verblijf!  Uiteraard kunt u ook een verzoek indienen bij uw plaatselijke diaconie.