Paaskaars en huispaaskaarsen evt. met workshop

Wordt 2020 een bijzonder jaar voor u? Viert u een huwelijksjubileum, een bijzondere verjaardag, is het een herdenkingsjaar voor u? Dan kan het bijzonder zijn om daar in de vorm van de Paaskaars een blijvende herinnering aan te hebben. U kunt de Paaskaars aan de kerk schenken, deze wordt dan voor het eerst bij de viering van de Opstanding van Jezus ontstoken. Het jaar daarop wordt de kaars voor de laatste keer gedoofd op Goede Vrijdag. Hierna komt hij in uw bezit. 

Wilt u de Paaskaars schenken aan de kerk? Dan kunt u dit aangeven bij Femke Zandink of Arja van Wingerden. U mag als schenker de verbeelding op de kaars uitzoeken en blijft als schenker anoniem. De kosten van de kaars liggen tussen de € 150,- en € 160,-. 

U kunt ook dit jaar weer een huispaaskaars bestellen. De bestellijst hangt tot 1 maart in de gang. Als u een huispaaskaars besteld kunt u kiezen uit verschillende decoraties.

U kunt dit jaar voor het eerst ook een blanco huispaaskaars bestellen en meedoen in een workshop op maandag 9 maart om 13.30 uur. Samen met anderen voorziet u zelf uw blanco huispaaskaars van symbolen die u aanspreken.

We combineren deze speciale handvaardigheid met een korte lezing en basisinformatie over de betekenis van de meest voorkomende tekens die we vaak op kaarsen, ramen of kerkelijke attributen zien. Ook als u geen kaars gaat versieren maar de informatie interessant vindt bent u welkom. En als u zichzelf niet zo creatief vindt maar zo’n kaars versieren interessant vindt, weet dan dat er  begeleiding is.
Als u een kaars wilt ‘bekleden’, dan vragen we u om dat voor 10 februari te melden bij Janny van der Voort (tel. 0180 – 414 101), zodat we tijdig de blanco kaarsen kunnen bestellen.