Naar de Nationale Synode

We nodigen u hartelijk uit voor de Nationale Synode 2019 op 29 mei in de Grote kerk in Dordrecht. 

De Nationale Synode wil eenheid onder christenen stimuleren. Bidt, zingt en praat u mee? 

Op Deo volente 29 mei ondertekenen meer dan veertig kerkgenootschappen een VERKLARING VAN VERBONDENHEID . Een uniek moment, waarbij u van harte welkom bent.  

Onder meer het Dordt College Choir uit Iowa (VS), het Elvis E & Friends Choir en het Leger des Heils verlenen medewerking aan de Nationale Synode 2019. De muzikale leiding is in handen van Jan-Quintus Zwart. Organist is Ab Weegenaar.

Op initiatief van onder meer de Nationale Synode is recent de glossy DORDT400 ontwikkeld. Boordevol boeiende achtergronden en interviews. Alle bezoekers aan de Nationale Synode van 2019 krijgen een gratis exemplaar mee naar huis.

Vele vertegenwoordigers van uiteenlopende kerken en geloofsgemeenschappen tekenen op 29 mei een verklaring van verbondenheid.
Ook u kunt uw handtekening zetten in de Grote Kerk in 
Dordrecht. 
  
Komt u ook, op 29 mei? Voorzitter Gerrit de Fijter nodigt u van harte uit.  

Programma 13:00 - 17:30 UUR (met pauze, toegang vanaf 12:30 uur)
De slotmanifestatie geeft zowel qua inhoud als muzikale omlijsting uitdrukking aan de diversiteit van de kerken in Nederland.
Sprekers zijn 
onder voorbehoud o.a. prof. dr. Bram van de Beek, theoloog dr. Hans Burger, pastor dr. Moses Alagbe, vicepremier Carola Schouten, pinkstervoorganger en socioloog dr. Samuel Lee, ds. Gerrit de Fijter en bisschop Gerard de Korte.

Gospelkoor Elvis & Friends Choir, het Dordt College Choir uit Iowa (VS), het Leger des  Heils, zangeres Amy de Jager, dirigent Jan-Quintus Zwart, pianist Jan Lenselink, Noortje van Middelkoop (zang) en organist Ab Weegenaar zorgen voor muziek en samenzang. Presentatie is in handen van Hella van der Wijst. 

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een sapje. Broodjes en fruit voor onderweg worden na afloop van het
programma beschikbaar gesteld.