Jeugdnieuws oktober 2019

Binnen Ridderkerk worden door diverse kerken activiteiten en gespreksgroepen georganiseerd voor jeugd en ouders. U kunt vrij gebruik maken van hun aanbod.

In onze gemeente

Nevendienst
Wat was het gezellig op 15 september, op de Startzondag. En wat een mooie collage hebben jullie ge-maakt! De spelletjes buiten met water zoals het voetbalspel met flesjes water en het spel twister waren een groot succes. I

Op 6 oktober is er weer gewoon op de eerste zondag van de maand nevendienst.

In de Levensbron

Club voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar
Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur komen wij (4 enthousiaste leiders)  met een groepje kinderen bij elkaar in “de Levensbron”. Alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn daar welkom. 
We besteden daar aandacht aan verhalen uit de bijbel, doen een quiz of maken een kleurplaat. Maar ook nemen we tijd om gezellig samen een spelletje te doen of te knutselen. Ook voor jou is daar nog een plekje! Natuurlijk mag je ook gewoon een keertje komen kijken en neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee.
Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen met 1 van de leiders: Ellen, tel. 06 - 1297 6784 of Herman, tel. 01804 - 226 30

Gezinsontmoetingen: vier ontmoetingen dit seizoen
Afgelopen seizoen zijn er drie hele leuke gezinsontmoetingen geweest. In dit nieuwe seizoen gaat de Levensbron er vier organiseren. Op zondag 3 november doen ze een speurtocht Bijbel in Beeld, zondag 2 februari een muziekfestival, zondag 5 april het vieren van Palmpasen en zondag 7 juni het bellenblaas-festival.
De gezinsontmoetingen zijn voor ouders én hun kinderen/jongeren. Ze komen bij elkaar rondom feest-dagen of rondom een Bijbelverhaal.

Zoals op zondag 3 november de gezinsontmoeting: Bijbel in Beeld.
11.00 uur De Bijbel staat vol woorden. Deze woorden roepen allerlei beelden en associaties op. Met de beelden, die de Bijbel oproept, gaan gezinnen in groepjes aan de slag met een camera (van telefoon of toestel).  Zo komen Bijbelteksten op een nieuwe manier binnen. Deze activiteit past bij het thema ‘Een goed verhaal’.

Een oproepje:
Gespreksgroep ouders 0-8 jaar: In het nieuwe seizoen zoeken ze naar een andere en nieuwe invulling van de gespreksgroep voor ouders. Ze gaan graag met elkaar in gesprek over een opzet en locatie die passend is voor de ouders die mee willen doen. Wil je als ouder(s) meedenken? 

Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via jeugdwerker Jolanda van der Pol 0637474733 of jeugd@levensbron.nl

In de Christus is Koningkerk

JOVO, gespreksgroep voor Jongvolwassenen: er is nog niet bekend wanneer deze gespreksgroep weer van start gaat. Jongeren van onze kerk die er graag naar toe willen kunnen dat doorgeven aan ons ( Paul en Janny). Wij zorgen ervoor dat je op tijd wordt uitgenodigd.