Jeugd en Jongeren activiteiten in april en mei 2019

Nevendienst
Afgelopen keer hebben we het verhaal van Noach gelezen, Noach die, toen al het water weg was, koren ging zaaien om later weer heerlijk vers brood te kunnen eten. Ook de kinderen hebben gezaaid: sla, boontjes, bietjes en bloemzaden. Hopelijk komt het zaad goed op en kun je later dit jaar je eigen groentes opeten en genieten van de bloemen. 

Met Pasen is er geen echte nevendienst, jullie mogen voordat de dienst begint direct naar de oppasruimte gaan. Daar zullen we samen praten over het Paasverhaal en iets gaan maken. Tot dan! 

Op zondag 5 mei en op zondag 2 juni is er weer nevendienst en wel voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. In de maanden juli en augustus is er geen nevendienst op de eerste zondag van de maand, het is dan vakantietijd!

Net als de andere keren gaan we met de kinderen na het gebed om de Heilige Geest met een brandend lantaarnlichtje naar een andere ruimte. Samen lezen we uit de junior Samenleesbijbel en praten en knutselen over het verhaal dat gelezen is. Na de verkondiging komen we terug in de kerkzaal en zullen vertellen wat we met elkaar gedaan hebben en waarvoor we graag willen danken of bidden. Tot dan! 

Kerk op Schootviering in de Christus is Koningkerk
Voor ouders / verzorgers en hun kinderen tussen de 0-6 jaar is er op 14 april om 15:30 uur een miniviering samen met dominee Beer. Een viering waarin baby’s, peuters en kleuters samen met hun (groot)ouders het Bijbelverhaal over Palmpasen met alle zintuigen beleven. 

Tienersoos & The Passion 
Donderdag 18 april  De Levensbron  20:15 uur
De tieners van de tienerdienst en tienersoos bezoeken samen The Passion in Dordrecht. Het thema van The Passion 2019 is “je bent niet alleen”. Ze gaan met de fiets hier naartoe. Wil je meefietsen? Stuur Tibbe een berichtje: 06-17844201. 

Jeugddiensten
Zondag 28 april Goede Herderkerk 17:00 uur 
Een jeugddienst (thema wordt later aangekondigd) met aansluitend een maaltijd in de bijzaal van de kerk. Wil(t) u/jij mee-eten? Van harte uitgenodigd! Graag aanmelden bij jeugddienstcommissie jdc@ghkridderkerk.nl. 

Zondag 12 mei Christus is Koningkerk met Break Free 10:00 uur.
Een jeugddienst die voorbereid is door de JOVO (JOng VOlwassengroep) waar de worshipband Break Free zijn medewerking verleent. Break Free is door de EO in 2017 tot de beste worshipband van Nederland uitgeroepen.