Filmhuis : film Salam Neighbor

Zaatari is een groot vluchtelingenkamp in het Jordaanse Mafrak, dat zich tot stad aan het ontwikkelen is. Het ligt in de woestijn, zes kilometer bezuiden de Syrische grens en er verblijven zo'n 85.000 Syriërs. Documentairemakers Chris Temple en Zach Ingrasci wonen tijdelijk in dit vluchtelingenkamp om het leven en de verhalen van hun ontheemde buren vast te leggen. Een van hen is Um Ali, een vrouw die ermee worstelt om haar persoonlijke verlies te verwerken en culturele barrières te overwinnen. Een ander is de 10-jarige streetwise Raouf, wiens trauma schuilgaat achter zijn immer aanwezige glimlach.

Een film die ons een inkijkje geeft in de dagelijkse beslommeringen van het leven in een vluchtelingenkamp. Het kennis nemen van het hoe en wat maakt dat we beter in staat zijn om de rauwe werkelijkheid te beseffen. Waarom mensen vluchten, hoe mensen proberen te overleven en het beste er van proberen te maken. En dat het leven ondanks alles, toch door gaat. De hoop op een beter leven zal nooit gedoofd kunnen worden. 

Inleiding rond 19.15 uur door ds Martin de Geus
Gelegenheid tot nagesprek met de leden van de Contactgroep Moslims Christenen Ridderkerk (CMC).

Aanvang 19.30 uur Toegangskaarten à € 5,-  zijn verkrijgbaar vanaf 14 dagen voor de voorstelling in de Wereldwinkel, Schoutstraat 17 en ‘s avonds aan de zaal.