De Kerstherberg, een nieuw project voor kerk en buurt.

Thema: “Stad van licht”

 Iedereen kan er aan meedoen.

Iedereen kan er aan bijdragen.

Iedereen mag er van horen.

Iedereen kan lezen over het wat en hoe… 

Kerststallententoonstelling
Heeft u een kerststal en wilt u die voor twee dagen  beschikbaar stellen? Meld het vanaf nu bij Bas Geelhoed of Joost Trouw en breng hem op afspraak, of op maandag 23 december tussen 10.00 en 16.00 uur, naar de kerk. In de avond van 23 december wordt in de werkkamer van de kerk een tentoonstelling samengesteld die geopend is van 24 december 15.00 uur tot na de Kerstmorgendienst van 25 december. Na afloop van deze dienst kunt u uw stal weer mee (laten) nemen naar huis. Belangrijk is dat u er een goed leesbare beschrijving bij geeft, bijv. over de maker, de herkomst, de materialen, de bijzonderheden of de gelegenheid waarop u hem kocht of kreeg. Ook vragen wij u uw naam aan de onderkant van de stal te plakken om vergissingen te voorkomen.
En dan nog iets: voor de meest bijzondere stal wordt een unieke prijs beschikbaar gesteld.

Stad van licht
Achterin de kerk zal gaandeweg tijdens Advent een stad herrijzen. Een prachtig beeld dat belofte en opdracht uitdrukt. Vanaf zondag 1 december is er gelegenheid om huisjes, kerkjes of andere Kersttaferelen af te leveren die verlicht kunnen worden. Dat kan op doordeweekse dagen als de kerk open is en op zondag rond de kerkdiensten. Tijdens de opening van de Kerstherberg zal het licht van die stad worden ontstoken door een prominente burger van Ridderkerk.
Op maandag 23 december wordt ‘de elektriciteit aangelegd’ in de stad, dus dan moeten de huisjes e.d. binnen zijn. 

Workshops
De zaal van “De Toekomst’ wordt tijdens de Kerstherberg omgetoverd tot een creatieve ruimte waar allerlei kleine workshops worden aangeboden waaraan u korter of langer kunt deelnemen. Alles in het teken van Kerst.

Kinderprogramma
Er zijn in de ruimte met de workshops, waar je leuke dingen kunt maken, ook mooie kleurrijke knutsel- en bouwplaten beschikbaar waaruit kinderen kunnen kiezen. Natuurlijk is er ook ruimte voor een kerstfilmpje en wat lekkers. De stad van licht en de kerststallententoonstelling zijn zeker ook de moeite van het bezichtigen waard! Voor alle kinderen is er een bouwplaat om in de kerk of thuis een kerststal te maken.

Kerstwensenboom, info en meeleven in het Kerstcafé
In de hal van de kerk kunnen gasten van de Kersherberg terecht voor koffie, thee, fris of wijn. Daar staat ook de kerstwensenboom, waarvoor u een kaart kunt beschrijven. Tevens maken gasten kennis met activiteiten van de kerk (Elke werkgroep of commissie krijgt hierover eind november bericht). Amnesty International is aanwezig; wie wil kan kaarten schrijven voor gevangenen. Ook de Wereldwinkel is present.

Kerstherbergkoor
Iedereen die van zingen houdt uit de kerk en de buurt mag meedoen. Koorervaring is niet vereist. De repetities: zaterdag 14 december van 16.00 tot 18.00 uur en vrijdag 20 december van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de Kerstherberg zelf vindt de generale repetitie plaats in de kerkzaal (een sfeervol decor voor wie daar binnenlopen!). Wilt u er meer over weten bel dan met Wim Keijzer, 070 – 3 19 19 38, dirigent. Thea Verhagen begeleidt het koor op orgel en piano.

Maaltijd en catering
Teun en Marianne Meulendijk hebben de regie over een heerlijke stamppotmaaltijd in de grote zaal van de kerk. Er is plek voor 80 mensen; opgave is verplicht. De kosten zijn € 6. Tijdens de maaltijd is er muziek en blikken we terug op de middag en vooruit naar de avond. Opgave is mogelijk via hen (tel. 06-4110 4827 / 06-3734 2505) of via de intekenlijst aan de Kerstpilaar. We werken op 24 december uitsluitend met consumptiebonnen van € 1,00 die te koop zijn bij een speciale kassa. 

Mini-musical ‘Operatie Kerstpost’
Een groep van 13 gemeenteleden voert vlak voor de maaltijd in de kerkzaal een musical op. De inhoud is gebaseerd op een boek van Bram Kasse en trekt een Bijbelverhaal door naar de Kersttijd. Op zondagen wordt er geoefend o.l.v. Janny van der Voort en Bas Geelhoed.

Bolnes zingt
Na de maaltijd en de musical kunt u aanschuiven bij een programma van Kerstsamenzang. Ook hieraan werkt het Kersherbergkoor mee.

Vroege kerstnachtdienst|
We sluiten de Kerstherberg af met een laagdrempelige Kerst’nacht’dienst. De nazit omstreeks 21.30 uur is binnen (en bij goed weer ook buiten), natuurlijk met Glühwein en kerstbrood. 

De kerstpilaar voor vraag en aanbod
Er zal vanaf 1 december een heuse Kerstpilaar in de hal van de kerk te vinden zijn, bedoeld als centrale plek voor informatie en aanmelding. U vindt er o.a. intekenlijsten voor de maaltijd, het koor, hulp bij het verspreiden van flyers of posters en bij taken op de dag zelf.

Welkom allemaal!