Concert la Confiance 10 juni 2018

La Confiance zingt muziek uit de Renaissance en de Franse Barok.
Op zondagavond 10 juni 2018 om 19.30 uur vindt in de Trinitatiskapel te Dordrecht het jaarlijkse concert van Vrouwenkoor La Confiance plaats. Dit jaar is gekozen voor muziek uit de Renaissance (Asola) en de Franse Barok (o.a. Charpentier). Zelden is er voor alleen vrouwenstemmen in de (Franse) barok gecomponeerd en nog zeldzamer is de kans om dit live te beluisteren in Dordrecht. Uitzonderlijk is ook het groot aantal medewerkende musici, hetgeen voor La Confiance een primeur is. Kortom, voor muziekliefhebbers een buitenkans! Voor ons als koorleden is de muziek van Charpentier een bijzondere toevoeging aan ons repertoire, waar we met veel plezier en enthousiasme aan werken.

 Medewerkenden
Het geheel staat als altijd onder leiding van onze dirigent Eric Koevoets.
Verder werken mee: Nelleke van den Berge (mezzosopraan), Jenny Haisma (sopraan), Ivanka Neeleman (viola da gamba), Johan Sonneveld (kistorgel) en blokfluitkwartet Mazacrocha bestaande uit Else Carriere, Hedwig Gaasterland, Ieke van der Helm en Astrid Sanders. Een heel gezelschap dus, wij kijken er naar uit!  

‘Musique pour la Sainte Chapelle’. De titel van het concert is gekozen omdat componist Marc-Antoine Charpentier in 1698 kapelmeester werd van de Sainte Chapelle in Parijs. Het concert vindt plaats in de Trinitatiskapel, die in Dordrecht met haar mooie akoestiek als concertlocatie een parel is.

Programma
Na enkele gregoriaanse gezangen, wordt een mis van de Italiaanse componist Giammatteo Asola (1532-1609) uitgevoerd. Uit de Franse Barok staan van de hand van Marc-Antoine Charpentier (1643-1704) geprogrammeerd ‘In nativitate Domini Nostri Jesu Christi’ (H 421) en ‘Miserere’ (H 157) en van zijn tijdgenoot Nivers het motet ‘Ecce venimus’. Blokfluitkwartet Mazacrocha verzorgt- naast de medewerking aan het ‘Miserere’ - ook de instrumentale intermezzi met muziek van o.a. Merulo, Byrd, Tallis en Dornel.

Waar, wanneer?
Het concert van La Confiance op 10 juni 2018 vindt plaats in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Het vangt aan om 19.30 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. Toegang: €  18,00 aan de deur / €  15,00 in voorverkoop tot 7 juni 2018 / € 13,00 op vertoon van vrijwilligerspas met legitimatie / CJP. Kaarten kunnen besteld worden via de koorleden en via het contactformulier op de website.
www.la-confiance.nl