Concert La Confianca 25 mei 2019

Op zaterdag 25 mei a.s. om 19.30 uur zingt La Confianca  in de St. Antoniuskerk in Dordrecht. Het concert heeft als titel : “Blicket auf !” gekregen. 

Goethe schreef het al aan het einde van zijn 'Faust': 'Blicket auf zum Retterblick'. Het is het verlangen naar het hogere, onbereikbare dat zo bepalend is geweest voor de Romantiek. Ook in de wondermooie Messe in Es-dur opus 155 van Josef Gabriel Rheinberger, een hoogtepunt binnen het repertoire voor vrouwenkoor uit de Duitse Romantiek is deze 'Sehnsucht', die blik gericht op het hogere steeds voelbaar. Rondom dit meesterwerk hoort u een programma dat hier op aansluit maar ook prachtig contrasteert. In werk van de Nederlanders Jan Mul, Mathieu Geelen en Eric Koevoets is op een heel andere manier het zelfde diepe verlangen aanwezig. Van Eric Koevoets gaat een nieuwe compositie in première: Laudate Dominum voor vrouwenkoor, viool en orgel.

 Medewerking verlenen de bekende Dordtse violiste Alisa van Dijk en de Utrechtse organist Gerrit Christiaan de Gier. Wij kijken uit naar de samenwerking met deze twee geweldige musici en hebben er heel veel zin in! De algehele muzikale leiding is natuurlijk als altijd in handen van onze onvolprezen dirigent Eric Koevoets. 

Noteer de datum in uw agenda en vergeet niet om kaartjes tijdig te bestellen. We hopen u op 25 mei a.s. te zien!

Het concert van La Confiance op 25 mei 2019 vindt plaats in de St. Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 te Dordrecht, schuin tegenover het Centraal Station. Het vangt aan om 19.30 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. Toegang: €  18,00 aan de deur / € 15,00 in voorverkoop tot 20 mei a.s. via de website (contactformulier) / € 13,00 vrijwilligerspas/CJP. www.la-confiance.nl