Bijzondere activiteiten....iets voor u?

Oproep toneelspelers Christmas Event

Op zaterdag 15 december vindt het 2e Christmas Event plaats in Ridderkerk, georganiseerd door meerdere Ridderkerkse kerken. We zijn hiervoor op zoek naar 13 toneelspelers om mee te werken aan een nieuw toneelstuk, geschreven door Andries Boneschansker. Bij dit toneelstuk wordt er van je verwacht dat je de tekst voor jouw rol leert. Het stuk speelt in Bethlehem, in een herberg waar de waard twee mensen die aan de deur staan, wegstuurt. Die twee zijn een timmerman en zijn hoogzwangere vrouw uit Nazareth. Gelukkig grijpt de vrouw van de waard in en krijgen de twee onderdak in de stal van de herberg. We willen in september al met de repetities beginnen, eens in de twee weken op vrijdagavond, vanaf 10 november elke week. De eerste kennismakings- en leesbijeenkomst is gepland op 14 september. Het toneelstuk is nog volop in ontwikkeling, wie mee wil schrijven/bedenken kan deze zomer al bij de schrijver aanschuiven. Laat het weten!
Voor meer informatie en opgeven, kunt u terecht bij Jacqueline Roskam, jacquelinedevreede@hotmail.com ,tel. 0625170996

 

Start Groot Reformatiekoor 3 in heel Nederland

Na de zomer gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2018 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther. In 2018 wordt de synode van Dordrecht herdacht en in 2019 de Reformatie in Zwitserland. Het hele project wordt ondersteund door stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht en in 2019 weer in de Doelen te Rotterdam. In Amersfoort zingen we samen met het Soli Deo Gloria van Jaap Kramer en in Dordrecht met het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus.
Het Groot Reformatiekoor zingt een repertoire dat geschikt is voor een groot koor in vier repetities. Voor het nieuwe seizoen komt er 100% nieuw repertoire met psalmen uit verschillende landen en culturen (o.a. Taizé, Duistland, Engeland, Israël) aangevuld met hartverwarmende en nieuw gecomponeerde liederen én een knipoog naar klassiek. Vanaf de leeftijd van 15 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. We hopen op 500 koorleden voor 500 jaar reformatie Zwitserland. Er zijn al veel aanmeldingen, maar er mogen nog wat leden bij! In april 2018 hopen deze repetities van start te gaan. In 2019 maken we een koorreis naar Israël! 

In de volgende plaatsen in de regio kan er worden gestudeerd: Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg; Krimpen aan den IJssel o.l.v. Arie van der Vlist; Middelharnis o.l.v. Rik van de Veer;

Aanmelden kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties. Aanspreekpunten koor: Klaas-Jan Roggeveen,06-23723358 info@reformatiekoor.nl of www.reformatiekoor.nl