Advent 2018

Adventstijd 2018: ‘Geef licht
U hoort het vast wel eens dat de voorganger in de adventstijd de naam van de zondag noemt, hij/zij geeft daarbij een korte uitleg. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om dat ook te doen. Elke zondag kunt u lezen welke naam de zondag heeft. Dat staat bij de informatie die voor aanvang van de dienst via de schermen te lezen is. Ook wordt daarbij vermeld waar deze naam naar verwijst in de Bijbel, naar bijvoorbeeld de lezing in Lucas. 
De ouderling van dienst zal iets vertellen over de symbolische schikking op de liturgietafel en dat afsluiten met een korte meditatieve tekst. Elke zondag wordt het lichter, steeds meer kaarsen gaan er branden. Tot met Kerst het grote Licht straalt.

Kerstengelproject 2018
Een engel zijn voor een ander….Zomaar 4 weken lang, vanaf 2 december, bij een gemeentelid een kleine attentie bezorgen. Gewoon omdat engelen graag omzien naar anderen. En als de engel bij u komt? U herkent haar bezoek aan het briefje dat bij de attentie zit. Er staat op: Een hartelijke groet van uw kerstengel van de Protestantse Gemeente te Bolnes.

Een engel werkt anoniem, kijkt niet of iemand een engel nodig heeft, nee, zij gaat gewoon op bezoek. Geniet u maar gewoon van deze kleine blijk van aandacht. Wilt u reageren op uw engelbezoek dan kan dat via het mailadres: kerstengel.pgbolnes@gmail.com

 Adventskalender 2018 thema ‘Hoop’ 
Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om een adventskalender te bestellen. Anders dan voorgaande jaren kunt u de kalender zelf bestellen via de website van de PKN:  https://www.protestantsekerk.nl/adventskalender, hij wordt gratis aangeboden. Op de site van de PKN  staat er het volgende over:
Leef toe naar Kerst, het feest van hoop..'Hoop´ is de rode draad door alle dagen van de Adventskalender 2018. Een dagelijkse Bijbeltekst, en o.a. een quote, verhaal of recept brengen u iedere dag een stukje dichter bij Kerst. Voor elke dag is een moment van bezinning of meditatie aanwezig. Een quote om over na te denken, een persoonlijk verhaal dat u raakt, een recept om die avond te koken. Er is voor ieder wat wils in de kalender te vinden. In het thema ´Hoop´ wordt het licht op het pad naar Kerst zichtbaar.

Advent & Diaconie: Versterk de Kerk in het Midden-Oosten.
Tijdens de adventsperiode schenkt de diaconie extra aandacht aan het jaarproject Versterk de Kerk waarvoor het afgelopen jaar gespaard via het offerblok. De diaconie zal elke zondag iets vertellen over het project. Met Kerst is het offerblok voor de laatste keer bestemd voor het project om de kerken in het Midden-Oosten te versterken.